top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraBarbora Šmídová

Dominika & Jakub: svatba plná lokálních kytek v barvách podzimu

Dominika a Jakub se brali 9. 9. 2023 a jejich nádhernou svatbu doplnily i naše květiny. Nevěsta neměla konkrétní představu, jak by kytky měly vypadat, a my jsme plánovali vše ladit do krémových odstínů. Když jsme ale před svatbou objevili na poli u Zahradní kvítí nádherné chryzantémy a jiřiny v oranžových a vínových odstínech, bylo jasno.


Mrkněte na moodboard, který jsme pro snoubence připravili



Drželi jsme boho looku, takže vznikla trochu divoká kytice plná zelená a právě lokálních kytek v barvách babího léta. Vedle kytice pro nevěstu jsme navázali i korsáž pro ženicha, svědka a tatínky. Připravili jsme také pět menších kytic pro maminky, svědkyni a družičky, které pak do účesů zakomponovaly i květinové hřebínky. A nevěsta účes doplnila květinovým věnečkem.


Domča s Kubou měli v plánu místo obvyklejšího házení kytice zapojit tradici jinou – stříhání stužek. Uvázali jsme tedy ještě jednu kytici svázanou spoustou stužek v barvách květin. Každou stužku pak na svatbě držela jedna ze svobodných slečen a na druhém konci nevěsta stuhy se zavřenýma očima stříhala. Na kterou zbyla poslední stužka, ta se podle tradice do roka vdá.



bottom of page